Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av Vinnarn

Skrivet av:

Vinnarn

Förhandstippad finalist i Next In Football.

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

6 anledningar att följa La Liga

 
 
Premier League är djupt rotad i den svenska fotbolssjälen. Men finns det anledningar att blicka sydväst mot en annan, riktigt bra liga? Jag tänkte försöka mig på att lista några.
 
1. (Väldigt) naiv fotboll
 
 
Det finns ju bara ett Barcelona. Men även de minsta lagen i ligan, ogillar att acceptera att bara Barcelona får trilla boll. Rayo Vallecano, Celta Vigo, Villareal, Las Palmas... Ja, listan kan göras lång på lag som i Sverige hade beordrats att backa hem och säkra nollan mot superlagen. Men den spanska fotbollen funkar inte riktigt så. Här ska man med alla möjliga medel visa att man minnsan också kan spela ut motståndare med bollen vid fötterna. Att se på Las Palmas envisas med att inte överlåta initiativet mot Real Madrid, är en frisk fläkt i en fotbollsvärld som alltmer övergår mot att utnyttja motståndares misstag. Matcherna innehåller väldigt ofta en speicell ingrediens utöver resulatet, och det är stoltheten i att visa att man spelar den finaste fotbollen på planen.
 
2. Stjärnglans
 
Är du den som alltid vill ha det bästa av det bästa, så är det här ligan för dig. Här spelar nämligen förmodligen tre av världens fyra bästa fotbollslag. Atletico Madrid, Barcelona och Real Madrid är exklusiva medlemmar i den allra finaste delen av elitfotbollen, där förmodligen endast Bayern München kan tillåtas göra de sällskap. Är du med andra ord, endast ute efter att se de absolut bästa, kolla då in dessa lags matcher.
 
3. Ännu mer stjärnglans
 
Rent spelarmässigt så finns också de allra bästa spelarna i Spanien. FIFA:s världselva har de senaste 5-6 åren dominerats kraftigt  av spelare från något av de två superlagen, Real Madrid och Barcelona. MSN- trion kan väl ingen ha missat. Lägg då till den nästan lika löjligt bra trion i Real, BBC- trion, och du har redan listat de bästa spelarna i hela världen, där två utav de kanske också tillhör de bästa någonsin. Då har vi ändå inte nämnt Iniesta, Griezmann, Busquets, Isco, Modric, Kroos, Pique, Godin, Sergio Ramos och Toni Kroos. Så här kan man fortsätta ett tag, tills man får skrivkramp i fingrarna.
 
4. Nivån är underskattat hög
 
 
Myten om La Ligas oduglighet tog förmodligen fart mest på grund av att Real Madrid och Barcelona har varit så fruktansvärt bra under flera år. De är (även om Atletico har tagit upp kampen),  och har varit överlägsna sina motståndare. Så långt, helt rätt. Men analysen därefter blir fel. För lagen bakom superklubbarna är inte alls däliga. Tvärtom är de riktigt bra. Och det är inte bara min åsikt, utan ett faktum. För kollar man tillbaka på de spanksa klubbarnas framfart det senaste decenniet (och då snackar jag inte om Real och Barca), så är det de spanska klubbarna som går längst i de europeiska tureneringar. I framförallt Europa League har klassen varit tydlig, där de flesta lagen tenderar att avancera långt. I år är 4/8 klubbar som är i semifinal i EL och CL, spanska.  Bara det är väldigt imponerande, men då har jag inte äns redovisat det faktum att de två spanska klubbarna som slogs ut i kvartsfinalerna, bägge slogs ut av spanska lag. Det fanns helt enkelt inte plats med alla. 
 
5. Man kan se Simeone tappa det fullständigt vid sidlinjen
 
Det finns passionerade tränare. Sedan finns det galna tränare. Och sedan finns Simeone. Kommentarer är egentligen överflödiga.
 
6. Super- Guidetti
 
Sveriges mest färgstarka fotbollsspelare efter Ibra, spelar i ett av La Ligas bästa, och mest offensivt balanserade lag. Det finns därmed många anledningar att kika lite mer på Celta Vigo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skrivet av:

Vinnarn

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hitmedpriset

Kommentera